sweatholistSvedehytten (Rainbow lodge, inipi etc.) er en traditonel renselses ceremoni (og/eller forberedelse eller afslutning på vigtige begivenheder eller overgangsritualer): ceremonien stammer (mest) fra den indfødte befolkning bl. a. i NordAmerika: dog findes det andre former forskellige steder i verden.

Svedehytten består fysisk af en lav, halvt kugleformet, struktur lavet af pilegrene, der er bundet sammen, et alter og en bål-plads.

Hytten tildækkes for at skabe totalt mørke indeni. Alle deltagere (nøgne eller tildækket med håndklæde) sætter sig i hytten og Sten, der er rødglødende fra Bålet udenfor, bringes ind i midten af svedehytten. Stenene bliver velsignet, og budt velkommen til. Vand og rensende Urter stænkes/drysses af ceremoni-lederen (Ada) på Bålet for at lave Damp. Når røgen er væk blændes døren og den centrale del af ceremonien begynder. Vi sveder, siger bøn, er stille, taler, synger og/eller sidder i fordybelse. Der stænkes mere Vand på Stenene….

 

Der er mange forskellige traditioner, mere eller mindre faste, og måden at lede en ceremoni på varierer fra leder til leder. Essensen er altid respekt. Et fælles træk, med få undtagelser, er en inddeling af ceremonien i 4 runder svarende bla. andet til Medicin hjulet, de fire verdenshjørner, de 4 årstider og de 4 menneskelige planer: det fysiske, det følelsesmæssige, det mentale og det spirituelle. Ved afslutningen af hver runde åbnes døren og “friske” Sten kommer ind, indtil tiden kommer til den “ny genfødsel”.

Svedehytten er symbol på at vende tilbage til Moder Jords trygge, mørke skød, gennemgå en “lille Død” for, gennem den ny Fødsel, at vende tilbage til Livet. Den er tilegnet alle vore relationer (Jord og alle Væsener, som omgiver os) og det er en Bøn til den Store Ånd for fælles bedste. Den bruges også til Healing, taksigelse, til at ære, til at minde, til at fejre en ciklus ny begyndelse, til individuel renselse eller til at opnå styrke på ét eller flere planer, som fokuseret bøn, til transformation, inspiration, klarhed og andet. Regelmessig brug af svedehytte har en meget positiv effekt på alle 4 planer, (bla. andet den fysisk i det at man renser toxiner ud).

Jeg har fået tilladelse og velsignelse til at blive ceremoniel leder af Manitonquat, Wanpanoag tribe (Amerika’s nord-øst kyst), og har deltaget i mange traditionelle og knap så traditionelle svedehytter. De seneste 30 år har jeg ledet utellige svedehytter her i Dk, både til Rainbow Gatherings, på vores skole Tribal Life, på Holistisk festival, Thy lejre festival, og i udlandet for mange forskellige grupper af mennesker ved forskellige lejligheder inklusiv jævndøgn og solhverv, healing, bryllup, kvindegrupper, mindehøjtide, og som overgangs markering m.m.

Jeg er meget beæret og taknemmelig for denne gave og dette ansvar. Min vejledning er enkel og essentiel, inspireret af både “jordiske” og åndelige lærere, intuition og erfaring, og af deltagernes bønner og behov. Er du ateist, kritisk, eller skeptisk, kom med alligevel, bare du kan respektere processen og de andres indstilling, er du meget velkommen! Her er en “lille” svedehytte.

INTENTION: det kan være forskellige intentioner, og vi har TID til at fordybe os inden. Som regel det vi tænker passer ikke helt med det vi skal, derfor…

STED. I min kolonihave udenfor Skovlunde, eller andre steder hvis nødvendigt

DONATION. Svedehytte er en ceremoni, derfor “hellig” for mig, og “ikke til salg”. De penge du giver er til at købe brænde, køre rund og finde sten, vand, el, mad, tæppe, tobacco, snor, og mit arbejde både før og efter med at forberede med alting, og rydde op, lidt til Ild person, og mig og mit Liv.

PLADS. KUN til 6 deltager (eller 7 tynde :), derfor når du bestille plads er det VIGTIGT DU DUKKER OP! Helst depositum på 300 kr. betalt senest en uge inden, jo mindre du har en aftale med mig. Reduktion er muligt hvis nødvendigt.

PRAKTISK. TA MED. En håndklæde stor til at tørre dig med, og en til at sidde på (rullet sammen). Du vælger selv om du vil være nøgen, ellers kan du bruge en sharon (ingen stramme ting på), eller din stor håndklæde. Svinger du meget med blodsukker, ta’ lidt “nødmad” med (frugt f.ex.), og din vandflaske. Vi deles om at spise lidt fælles mad efter hytte, derfor er du velkommen til at bidrage med noget, (jeg laver som regel go suppe), til en blød “landing og Jordforbindelse”.

RENSELSE AF DINE KRAFTOBJEKTER m.m. Du må gerne ta dine kraftobjekter med (razler, krystaller, smykker, eller ting du holder af men trænger til frisk Energi). De bliver renset på Alter mens vi er i hytte.

SMÅ GAVER eller GIVE AWAYS er velkommen til os andre (og Ild personen): du ta dem hjem igen hvis det ikke er nogen som vil have dem (tak). En lille gave til Alter også.